Wednesday, 29 February 2012

terima kasih....

aku xtaw knp aku sedih sangat... dan aku xtaw knp perlu aku sedih...:'(
papewpon thanks buat some0ne yg pernah hadir dlm hd0p aku.... yg pernah bg semangat dekat aku... aku hargai sgt2 ... aku d0akan kaw bahagia dgn hid0p kaw... selama kitew knl kaw byk bg aku semangat ,kaw byk hepykan hd0p aku... aku xsangka akhirnyew aku akn rasa cm nie... aku xmembenci kaw ... ja0h skali menyimpan dendam pada kaw... aku taw setiap apew yg trjadi pasti adew hikmahnyew tersendiri... dan aku terima ...
bagi aku... ckup la melihat kaw bahagia.. aku xminta apa2 lgi... maafkan aku bila aku terpaksa ja0hkan diri aku dari kaw... maafkan aku kerna xdpat bertentang mata dgn kaw lgi... aku tk0t aku akan menangis d depan kaw... aku harap kaw maafkn segala kesalahan aku pada kaw...
jaga diri elok2 teman ku....
thanks for everything...:')

Monday, 27 February 2012

pAsRaH...

xku menyangka dan xku menduga
akhirnya engkau yg berubah..
sekelip mata cinta kita terlerai...
d hujani dgn linangan airmata..
mengapa engkau dustai cinta kita..
d mana letaknya janji setia...??
yg pernah engkau sewaktu dahulu
ingin terus hidup selamanya bersamaku hingga ke akhirnya...?
tinggallah aku bersama aty yg pedih...
terpaksa ku telan segala kepahitan..
sehingga kering airmata ku menangis..
bila aku kenangkan nasib yg menimpa diriku ini...
biarkanlah ku sendiri meneruskan hidup tanpamu... ku relakan d kau pergi andai itu mau mu... ku menganggap ianya adalah ujian dariNya...tiada jdoh d antara kita...
aku pasrah aku redo dgn apa yg trjadi...
ku d0akan agar d kau bahagia...:'(

aku dan kereta kesayanganku....

ish3.... rindu sungguh aku pada benda nim...
haa law na taw... aku rindu pada kereta kesayangan aku... walaupon buruk tapi aku timew seadanya... c0z kereta tue hadiah arijadi dari arwah ayah kesayangan aku... thanks ayah... c0z bgi hadiah yg begitu bermakna buat ida... wlaupun kini ayah suda tiada,namun ida akan tetap jaga kereta itu sama mcam ida pernah jaga ayah dulu... kereta it0lah byak berjasa pada ida... tempat ida suka,duka,enjoy semua adew.. ingat x lagi dulu masew mula ayah pernah tanya ida mau hadiah apew.. ida jwab ida mau handp0ne baru... tapi ayah bagi hadiah yg lebih bermakna lagi dari handp0ne... ayah suprise kan ida... masew tu ida btol2 xtaw yg ayah beli kan kereta tuk ida... tup2 tgok kat depan umah adew kereta.. ida ingat kan ayah beli kereta baru.. tapi ayah beli kan tuk ida.. gembiranya ida masew tu... wlaupun xde lesen lagi ayah tetap bgi jugak.. ayah bagi segalanya pada ida... ayah slaloo bgi apew yg ida nak.. ayah la slaloo d cc ida blew ida kesusahan... ayah slalo bela ida kalau adew yg menyakiti ida... ida xkan lupa jasa dan pengorbanan ayah... d saat ayah pergi.. ida sedih sgt sbb ida xnak kehilangan ayah yg sgt penyayang... ayah.. xkan pernah ada org lain yg dapat mengganti tempat ayah d ati ida... ida rindukan ayah.. ida rindu kan saat kitew berkumpul sekeluarga macam dlu...:'(
ayah... jika dapat masa d undurkan lagi... ida teringin membuat ayah bangga dgn ida.. ida nak sangat ayah bahagia... :(
tapi syang ayah pergi dlu meninggalkan ida... :'(
kini ida keseorangan ayah... mama dgn ida da xmcm dlu lagi.. tpi ida tetap syg mama... ida mtak maaf ayah jika selama ni ida byak buat ayah terluka... ida syg sgt ayah dan mama... ida akan jaga sebaik2 harta yang ayah tgal kan tuk ida... dan ida akn ingat pesan ayah.. jangan sekali2 bgi org pijak kepala kita... :')
i love u ayah ....
walaupon kereta ida xbesar cm kereta org laen..ida bersyukur dan akan jaga hadiah ayah dgn baek.. thanks for everything.. u r my hero dady...:')

Saturday, 25 February 2012

pengalaman ku....

assalamualaikum....
lame rasewnyew x update blog aku nih...maklumla aku buzy skit skunk hehew~~~
tapi aku tetap ingat pada blog kesayangan aku nih... haaa nk citew skit sal pengalaman aku duk dungun nih... aku stay at sanew dlm seminggu jew pasal aku bukew kedai at sanew... ala ekspo la an3... ermm na tgu port strategik uh pyh skit r...tpi insyaallah bersabar it0 separuh daripada iman.... nanti ade laaa rezki tu an2....haaa berbalik ctew aku tdi... na ckp best tu best jugak... kat snew kami hdup cm family derr... yela kan rakan niaga kan... tpi adew la dax poy0w gak r... hewhew~~~ kat sanew aku dpt kwn baru yg sp0rting der.. siap dpt adik angkat lgi uh... hahahaha.... glew r... adk akat aku tu bwu 18 tpi ad0i body cm 20 lbih suda... hahahah aku pgil dye pokdek...dye stay manir jew ... spek,kr0l,dewi,mmg sekepala lar dgn aku nih... hahaha... time keje  kew abis kejew ke mmg law kami jumpe aduhhh... riuh la .. cm ni r hd0p ibarat adik bradik la an... hepy jew taw.. yg xhepy plak aduhh last day tu air plak xdew na mandi at tandas uh... fuhh .. da la panas glew masew tuh... berpeluh-peluh wa ckp lu... :)
tpi nasib baik la ade akat angkat aku nih tumpang aku mandi at kdai dye kalaw x ish3.... pengsan da aku k0t.. yer la ma0 xpengsan da la pnas glew... hahahaha...
haa satu lgi... xdi sangka aku membazir duit der beli jam guess ahahhaah... eh adew aku kisah... duit aku an... ahahha ... ok ler stakat nih jew aku st0ry at k0wg k... fewnat derr na rehat dlu...
ikhlas dari ieda syieda: mmmmuuuaaahhhh !! hik3 ... >_<

Friday, 17 February 2012

bilew aku jatuh cinta ....

bisakah ku tanpamu??
hatiku mulai rapuh hatiku mulai sedih...
bisakah ku tanpamu ...??
bila aku jatuh cinta
kan ku sebut namamu
kanku tulis laguku
akan ku katakan kata2 indah..
hanya utkmu..<3<3
relakah ku tanpamu...??
bila aku jatuh cinta
kan ku sebut namamu
kan ku tulis lagu ku
akan ku katakan kata2 indah...
bila aku jatuh cinta
kanku doakan kamu
menyempurnakan aku
akanku buat semua yg terindah....<3<3<3<3

special for u dear...<3
i love u...>_< !!

Thursday, 16 February 2012

sampai bilew ...?? :'(

kali ni aku na luah an rasew sedih,kecewa,marah yg terpendam dlm aty aku... aku nih jagew aib org jugak walaupom org tu menyakitkan aku...org tu buat jahat at aku...kenapa aku yg menjadi mangse?? sedangkan aku xtaw apew2... kenape setiap kali aku mao bahagia adew halangan dlm hd0p aku?? aku mao hidup normal mcm 0rg laen gak..
first sekali aku da xdew ayah...aku anak yatim tapi kenape 0rg slaloo sakiti ati aku.. aku xde sapew2 da ats dunia ni melaen kan bff aku... mama?? abg?? huh... bkn aku na buruk an dye org.. tpi sekarang hanya aku yg merasa betapa peritnyew kalaw family itew xpeduli an itew...:'(
mama aku dulu rapat dgn aku tpi sejak abg aku balik semula dlm family aku... mama n abg slalo cri salah aku...
aku xtaw knp...abg aku kalaw ada masalah knp aku yg menjadi mangse?? knp??? :'(
aku adew hati dan perasaan... aku na hd0p bahagia...!!
ramai 0wg ckp aku beruntung sbb dpt apew sajew yg aku nak...yerr... aku ngaku aku adew segalanya...kete,umah, duit....
tapi sebenarnyew hd0p aku kosong xlengkap tanpa kasih syg... pada siape aku na mengadu?? xdew sapew na dgr luahan ati aku... dlm blog ni jew la aku mampu luah an... tl0ngla terima aku seadanya sebab aku xmampu menjadi 0rg laen.... dan aku open jew sapew2 mao jadi kwn aku... berkawan biar ikhlas kan...

aku adalah aku... aku syg kwn2 semua...:')

Tuesday, 14 February 2012

gud j0b beb...!

adoi kadang2 member2 aku nim adew gak aku xpham hahahaha....yg sorg nih aku xkenal p0m mula2ha dgn dyew uh... tbe2 sampai skang rasew cam rapat lerr...tapi setakat member jew la an....hhahaha coz dyew pom da adew awex ...xbaek aww pkir bukan2...:P
dyew nim aku da anggap cam abg derr...sbb dyew tua dri aku ...hik3 ~~!  papew pom thanks br0 coz byk bg nasihat kdang2 sukew buli aku gak an3?? ish3.... xpew2 watlekk jew ok...
hahahaha.... tu dyew... jgn maros ok...>_< !

mencintai x semestinya memiliki...:')

adew org ckp cinta tu derita adew lak org ckp cinta tu bahagia....bgi aku cinta tu same jew bahagia dan derita cuma atas diri itew je na ke xnak...kebahagiaan bole d cari.... kesengsaraan pun samew jugak....
aku taw bukan senang na dpt org yg btol2 terima itew seadanya....dan bukan senang na kecapi bahagia dengan mudah tanpa d uji.... aku na sangat bahagia cam owg laen...
tpi aku sedar diri aku...adew kew org yg btl2 terima aku seadanya...??
aku xnak la pisang berbuah dua kali...perit sgt aku rasakan.... dan aku xnak kehilangan org yg aku syg buat kali kedua...:'(
aku xdok niat sikit nk ckp nipu dgn sapew2...sehabis daya aku jujur dgn org...
andai adew salah aku pdmu maafkan diriku...aku hanya insan biasew...yg xpunya apew2...aku na bahagia cm owg laen gok...
aku hrap satu masew nanti aku dapat bahagia cam org laen jugak...:'(
ingat daku dalam doa mu...:')

Monday, 13 February 2012

baby..baby...oh baby...

Ahahahah...tbe2 lak mari teringat satu kisah nih....
dulu aku pernah stay oversea la an.... juz 2 years....
alaaa pegy sane bukan stdy kot...mula2 juz na holiday jew...
pastu kebetulan uncle aku adew stdy at sanew....dyew syorkan aku amik english education....
aDUHHH..!! mula2 mlas gler aku na pegy...ye lah an stdy tempat mat saleh...manew la aku na pndai...haaaa...tu mula2 jew la an...blew da start sdty at ctu rasew hepy lakk...yg specialnyew bkn aku sowg jer budak malaysian at snew...adew lgy lar...hik2..!! dlm masew yg samew gak aku jgew baby taw... tp sorg jew la anak kwn uncle aku...ala dye stdy xdew mase na jagew anak dyew....so aku pom murah aty na jgew baby2 nih...coz aku an sukew budak2 hehehehe~~

yg nih namew nyew farhad ilham...comel kan?? ish3...manew aku xgeram beb...comel sgt ...sampai skarang aku masih lgi merinduinyew..yela an aku pernah jgew dyew..skang ni maybe dye da besar...heheheh


yg ini pulakk namew dyew putra darwish.... aku xjaga dyew tpi aku geramm sgt nan dyew..sebab dye hencem...haaa dye nim jual mhal glew at pompuan...so pompuan2 at luar sane uh kene hati2 ar law na maen nan dyew...hik3 !! nanti blew darwish da besar jgn hrp ler pompuan na ngorat dyew... darwish jual mhal...lalalalla...:D

kenangan kwn sekolahku...

aku dulu skola smkbb jew...hewhew~~ nakal molek n byk kenangan d sekolah tu... sokmo kene pgil d cikgu disiplin psl apew?? pasal aku nim xdgr ckp cikgu..bawa hp... keje skola xsiap...ponteng kelas...ish3...teruk an?? hahahah tp tu dlu zaman budak2 derr...
ilex r korg pun pernah gak an2?? hahahha..nim aku na korg tgk pic kwn sekelas aku masew form 1 hehehe ...tpi skit jew la...
yg kiri skali tuh najmi,nick ibnor hafis dan emy...dlu mkew budok2 agy ...tp skang semua da matang2 lakew hahahahha....


yg tepi belah kanan yg pkai songkok tuh apis jugok namew tp xingt oh namew penuh napew juz pgil apih kiting jew ..hahahah jgn mros...yg pkai bju kadet remaje tuh nazarudin,perempuan lak afiqah n rasyatibah...hahahahah ....yg tepi afiqah tu firdaus...yg dua org lg tu xingt ler namew pew...sorry k...papew pom kenangan d klass 1E mmg xley d lupa an...hahahhaha...1 ERAT...<3<3

adik-adik kesayangan aku..:D

haa..kali nim aku na citew tentang adik2 aku plakkk...
macam2 budak zaman skang nih haiiihhh...
fewning aku d buatnyew...
yg nim namenyew aishah... dyew umo 19 taon daa...hewhew~~ stdy lgy ..cute jew an...nampak cam pemalu jew...tp haaa korg jgn ingt dye nim pemalu sgt haa...dye nim la adik aku yg paling suke bebel n back up aku...hihhihi law adew jew org ggu hdop aku dyew la yg pegy sound2 org tuh taw...ish3... xsangke lak aku ganas jugak dyew nim hahahaha...apewpom aku syg dyew nim...mmmuuahh...<3

 yg nim plak name dye izyan hananie...pgil neyy jew...ala fb name neyy bolox tu fb dye la tu hewhew~~ jgn mrh dik...dyew nim skola agy...umo bru 16ta0n ...dye nim plak kepale glew2 cam aku ...bilew time kuor jew haaaa jge la...law xbising xkecoh memang xsah ler...
hehehehe~~ papewpom aku tayam mu dik...mmmuuuooohhh...<3
dan yg nim plakk namew dyew aku xtaw hahahah3... aku pgil dye nyamuk saje pasal fb dye namew nyamuk...aku kenal dye po mse kuor dgn neyy dlu... mase tu dye org sweet kapel...tp leni adoi enemy dop staram dos... ala biasa ler tuh lumrah hdop la katekam...
stdy d kolej ptpl...ermm kadang2 aku nk maroh kt dye kadang tgk dye cm kesian lokkk ...hewhew~~ blajo molek2 la adik ey.. sebagai kaka aku hnye mampu nasihat jew trpulang la pd mu nok dgr ke idok hahahah...


dye org nim mmg adk aku yg rapat ler dgn aku tuh...budak2 nim dye xtaw yg itew sayam pd dyew...hehehehe...
kaka shayunk kamoo semua...<3<3

di saat aku down ...

sebelom nih aku penah kapel taw...
nan budak setiu ...
tp syg hbgan kami bertahan sekejap...
mase aku bru clash tuh.. aku memang down glew...
ary2 aku nangis.... aku da mcm org xde arah tuju beb...
sampai bengkak matew2 aku nih nangis taw...
masew tuh aku da xtaw na buat apew da....
maklom la aku an bru clash dgn 0am tersayang...
tapi nasib baek la kwn2 aku adew bg semangat at aku...
intan,beby,alif,kecek n sue ...
mereka kwn baek aku.....
saat2 aku down n hampir putus asew dye org bg semangat at aku...:)
dye org byk nasihat an aku...
dye org byk mengajar aku erti persahabatan sebenar....
masew tu baru aku taw yg aku xkeseorangan,...
aku adew kwn2 aku ...!
selama ni aku ingat aku xde sape da...
tp aku silap .... aku xkeseorangan lg..
thanks guys...coz bg semangat at aku...
aku syukur sgt adew kwn2 yg gler2...sempoi cm kowg...
aku hrap kitew berkekalan beb...
aku syang kowg ketat2...!
<3<3<3<3<3<3<3

hd0p xslaloo indah....

hey guys...
assalamualaikum..
aku na ckp tentang aku pom bkn adew special pun sal aku nih...
aku juz simple gurl jerkk... hewhew ~~
ok2... aku start balik ok.. mgkin adew yg btol2 xkenal aku lg an...
nama aku ida (nama pnjang aku xyah taw ler)...
aku asl k.terengganu...(kg. losong dato amar)
aku anak bongsu dari 4 beradik...
aku sorg jerk pompuan....
aku jenis sukew berkawan...
sapew na kawan aku aku ok jew...
aku xmemilih pun dlm berkawan nih...
so jgn malu2 lar law na kawan nan aku..:D
aku sukew jalan2...
aku sukew lepak dgn kwn2...
aku sukew shoping...
mcm2 agy lar aku sukew...law gtaw pun sampai ble2 x an abis..:D
aku mudah tersentuh aty jika sesuatu perkara tu btl2 sedih bg aku...:'(
aku mudah tlg org...aku xley tgk kwn2 aku susa....
ermmm da lar tu...mls lak na taip byk2...hahaah
vavai u alls...<3<3

aku adalah aku

xsangke lak bole buat blog ....
kawan aku ler yg ajar kan nih...
thanks beb buat sheila kwn aku tuh...
ermm xdew apew yg penting pom yg korg na taw...
pgil aku ieda...
aku asl tganu..kg losong...
umo aku da tua da...(secret) hehehehe...
tujuan aku buat blog nih saje2 na luah benda aku xpuas aty kew
benda yg aku sukew kew.. sharing is caring an3...
anyway thanks
sbb sudi bace blog aku
... follow lg bgus...
thanks guy... <3<3